Pelle Bergs Minnespris 2013

6 september 2013


  

Tävlingen räddad genom Peter Lindbergs seger!
 

Foto: Jahn Ekman

Årets vinnande par Peter Lindborg och Lars-Olof Dahlberg

 

I strålande sensommarväder på den välhållna golfbanan i Hulta/Bollebygd avgjordes den 12:e omgången av Pram Golfen och kampen om Pelle Bergs Vandringspris.

 

Läget inför årets tävling var den att Bjarne Gustafsson, som vunnit tävlingen de senaste två åren, kunde med vinst i årets tävling ta hem vandringspriset för gott. Regelverket säger: ”Vandringspriset tillfaller den som erövrar tre inteckningar i obruten följd”.

Det var taggade och målinriktade aktörer som mötte upp på Hulta Golfklubb för denna avgörande tävling. Det blev en jämn och spännande kamp. Peter Lindborg med fem tidigare inteckningar i vandringspriset spelade mycket koncentrerat och hade fokus på Bjarne Gustafsson. I bakgrunden smög Sune Andreasson. Med sitt höga handikapp och utspel från rött var Sune hela tiden med i fighten om segern. Efter en jämn kamp med många växlingar i toppen blev de sista hålen avgörande. - Peter drog ifrån och Sune flämtade Bjarne i nacken.

Med Peters vinst hördes befriande suckar från de närvarande: ”Tävlingen var räddad!” Mitt i uppståndelsen stod en förvånad segrare: ”Visserligen hade jag fokus på Bjarne hela tiden, men jag hade en känsla av att Sune var ifatt oss och eventuellt förbi” sa Peter Lindborg och la till: ”Målet för idag var att tävlingen skall fortsätta!” konstaterade Peter Lindborg som tillsammans med sin caddie Lars-Olof Dahlberg strålade i kapp med solen.

Efter prisutdelning och lunch beslöts att tävlingarna fortsättningsvis skall avgöras ”första tisdagen i september". Ansvarig för nästa års tävling är Ingvar Wiberg.

Denna historiska golfbatalj finns dokumenterad på ett videoklipp!

Avslutningsvis läste Ingemar Jakobsson två omstörtande halvsidor ur Lars Hesslinds bok "Älska mej din jävel". Hans högläsning och efterföljande kommentarer finns på ett YouTube-klipp!

Nästa års tävling går av stapeln tisdagen den 2 september 2014. Ingvar Wiberg håller i det praktiska.

 
 

Pelle Bergs Minnespris 2013 resultat

Plc Spelare/caddie  
1 Peter Lindberg/Lars-Olof Dahlberg 29
2 Bjarne Gustafsson/Thomas Buskhagen 26
3 Sune Andreasson/Peter Hagberg 25
4 Ingvar Wiberg/Ingemar Jakobsson 22
     
     

Fred Andersson, Peter Lindborg, Sune Andreasson, Peter Hagberg, Lars-Olof Dahlberg, Ingemar Jakobsson, PO Salomonsson, Ingvar Wiberg, Bjarne Gustafsson och Thomas Buskhagen.

 
 

Pelle Bergs Minnespris