Pelle Bergs Minnespris 2016

Alingsås Golfklubb

Tisdagen den 6 september 2016
  

Peters starka slutspurt avgjorde årets tävling
 

Foto: Jahn Ekman

Peter Lindborg säkrade sin 7:e inteckning i vandringspriset

 

Alingsås Golfklubb var värd för den 15:e upplagan av golftävlingen Pelle Bergs Minnespris. Efter en stark slutspurt kunde Peter Lindborg säkra sin sjunde inteckning i vandringspriset. 

Vädret var på sin finaste sida när den femtonde upplagan av Pelle Bergs Minnespris avgjordes. Alingsåsbanan är en lätt kuperad inlands- och skogsbana med mycket vattenhinder och mäter 5.630 meter. Årets kraftmätning blev den längsta i tävlingens historia och varande i fem och en halv timma.

Efter de första nio hålen var Lindborg/Ekman i en säker ledning före Gustafsson/Andblad. Då två hål återstod var Gustafsson/Andblad i kapp. Med stark avslutning spurtade Lindborg/Ekman ifrån och vann med tre poäng. I och med dagens seger har Peter Lindborg sju inteckningar i vandringspriset.

"Inför det sextonde hålet var vi inte helt nöjda med spelet" berättar Jahn Ekman och fortsätter: "Vi samlade ihop oss, åt en banan och la upp taktiken för de avslutande hålen. Det räckte till segern"

Peter Lindborg utökar med dagens seger sin ledning i maratontabellen.

 

 

Pelle Bergs Minnespris 2016 resultat

Plc Spelare/caddie Poäng
1 Peter Lindborg/Jahn Ekman 22
2 Bjarne Gustafsson/Kjell Andblad 19
3 Sune Andreasson/Ingemar Jakobsson 15
4 Ingvar Wiberg/Thomas Buskhagen 12
     
 

 

2017-års golftävling kommer att avgöras tisdagen den 5 september. Bjarne Gustafsson tog på sig ansvaret att boka tid och välja bana. - En starkt önskemål vid lunchbordet var "Gotland"!
 
 

Pelle Bergs Minnespris