Peter och PO vann knappt för Bjarne och Ingemar


  

Peter Lindborg här utan dagens caddie PO Salomonsson

 

Fredagen den 21 augusti 2009

Årets tävling avgjordes på Chalmers GK:s vackra anläggning i Landvetter. Vädret var perfekt för golfspel med undantag för en häftig regnskur i mitten av tävlingen.

Ingvar Wiberg var åter med i startfältet och han öppnade starkt men föll tillbaka. Arrangemangsansvariga Sven Johansson hade tydligen lagt ner all sin kraft på förberedelser mm och stod inte att känna igen, trots favören av hemmabana. Men Sven fick möjligheten att visa att han kan och briljerade med några vackra bunkerslag och gick på par på nionde hålet.

Om det var tack vare eller på grund av golfbilen, som Sune Andreasson tog en meriterande tredjeplats, förtäljer inte historien. Men trea kom han.

Tävlingen blev en uppgörelse mellan Bjarne Gustafsson och Peter Lindeborg. Båda spelade bra. Peter som legat på träningsläger på banan dagarna innan, vann till slut med en poäng före Bjarne. - Vid den enkla prisutdelningen framhöll Peter PO:s del i framgången och för hans värdefulla insats som Caddy. PO blev tvungen att lämna tävlingen i förväg pga viktigt möte i Lysekil.

I och med dagens seger tar PO Salomonsson sin femte inteckning i statyetten. För Peters del blir det hans tredje.

 

 

Regnavbrott

 

Det beslutades att nästa tävling skall avhållas den 3 september 2010 och att Ingvar Wiberg står för arrangemang och är sammankallande.

 

Avslutningsvis avtackades Sven Johansson för det praktiska arrangemanget.

 

Pelle Bergs Minnespris 2009

Resultat

Plc Namn Poäng
1 Peter Lindeborg/PO Salomonsson 27 poäng
2 Bjarne Gustafsson 26 poäng
3 Sune Andreasson 19 poäng
4 Ingvar Wiberg 17 poäng
5 Sven Johansson 08 poäng
6. Bertil Nolfalk DNS

 

 
 

Pelle Bergs Minnespris