Bjarne nådde ända fram - med hjälp av PO
  

 

   
Med en van och säker caddie vid sin sida kunde Bjarne äntligen vinna sin första inteckning i vandringspriset. För PO's del blev det att återigen komma hem med den vackra statyetten.

 

Så var det åter dags att samlas för en golfrunda. Årets tävling var anordnad av Bertil Nolfalk på hans hemmabana i Stenungsund.

Trots löfte från Bertil om vackert väder så möttes deltagarna av regn och poliser med radarpistoler. Glädjande hade det noterats i deltagarlistan två premiärspelare i denna krets. Men säg den glädje som varar. Tre man avanmälde sig kvällen innan och däribland Lars-Olof Dahlberg, som skulle spela sin premiärtävling i Pramgolfen. Vidare saknades veteranerna Ingvar Wiberg och Sven Johansson.

Efter lottdragning delades spelarna upp enligt följande:

Boll 1:

Bertil Nolfalk/Jahn Ekman och Peter Lindborg/Peter Hagberg

 

Boll 2:

Bjarne Gustafsson/PO Salomonsson och debutanten Sune Andreasson/Tomas Buskhagen

 

 

Trots att det var sjätte gången för tävlingen, så rådde det lite allmän oordning innan spelet kom igång.
 

Det var en blåsig dag i Stenungsund. Spelet hade inte mer än börjat innan dessutom regnet kom och då rejält. I Stenungsund knusslar man inte på sånt, utan ska det regna så är det med besked.

  

Här står jag med en flagga i ena handen och en paraply i den andra. Jag är caddy och struntar i att jag är blöt och att det blåser!
  

Trots paraplyer och "high tech"-kläder så blev alla blöta. Men de erfarna spelarna lät sig inte störas av sådana trivialiteter som väta och kyla utan presterade en lysande golf. Det förekom så gott som inget letande efter förlorade bollar och spelet gick snabbt.

I boll ett, var det länge en holmgång mellan Bertil och Peter, där Bertil till slut kunde dra ifrån med ett par slag. Frågan var då, hur såg det ut i boll två?

  

Glada och blöta efter avklarad runda.

 

På avstånd såg Bjarne stark ut, men det hade han gjort förr. Sune gjorde en stark kämpainsats men hade inte med slutstriden att göra. Efter noggrant räknande visade det sig att Bjarne äntligen nådde ända fram. Han vann årets tävling på 31 poäng en poäng före Bertil.

Caddie-priset tog som vanligt PO.

Efter klädbyten, för de som hade med sig avslutades dagen med en god lunch i klubbstugan.

Nästa år träffas vi på Hulta Golfklubb den 12 september 2008.

Men innan det är dags för nästa golfrunda som kommer vi att träffas för att ta en pilsner eller två tillsammans. Sune kommer att kalla samman och tanken är att vi träffas i början av december.

 

 

Pelle Bergs Minnespris 2007

Resultat
1.  Bjarne Gustafsson PO Salomonsson : 31 poäng

2.  Bertil Nolfalk /Jahn Ekman

3.  Peter Lindborg/Peter Hagberg

4.  Sune Andreasson/Tomas Buskhagen

 

Pelle Bergs Minnespris