Bertil tillsammans med PO krossade allt motstånd
  

Med vana händer tar de två favoriterna emot statyetterna och ytterligare varsin inteckning

   

Elva deltagare hade mött upp till den femte upplagan av Pelle Bergs Minnepris. Ingvar Wiberg svarade för arrangemanget denna gång och han valde en golfbana långt bortom Nääs Slott. En plats som är svår att finna för den oinvigde.

Efter en lugnande lunch bar det av på en av Sveriges mest kuperade golfbanor. Bertil och PO hade lottats ihop och med sina dubbla inteckningar i statyetterna, framstod de som klara favoriter.

De två öppnade också i ett rasande tempo och tog en klar ledning ut. Samtidigt utspelade sig en envig i bottenskiktet där Sven och Ingvar kämpade mot varandra, naturen och naturlagarna.

Men naturen höll på att ta ut sin rätt. Den kuperade banan nästan knäckte Bertil. I takt med tröttheten och ett sämre spel, kom Peter starkt på slutet, där den spänstige gymnasten med god kondition fick kontroll över sitt spel. Men rutinerat spelade Bertil hem slutsegern och Peter kom in på en ohotad andra plats. Bjarne, som fortfarande jagar sin första inteckning, klarade tredjeplatsen med en poäng. Till nästan allas glädje knep Ingvar fjärdeplatsen och slog för första gången Sven som tog hand om jumboplatsen.

Avslutningsvis bjöd Ingvar in på en uppfriskande öl och en trevlig pratstund. Han berättade att Jakobsson och Blomstergren hade tvingats lämna återbud i sista stund och att flera hade hört av sig och efterlyst någon alternativ träff. Det enda som dock avtalades var att Bertil tar på sig nästa års arrangemang som blir fredagen den 14 september, sannolikt i Stenungsund.

Ingvar avtackades och skaran skingrades för denna gång.

  

Bjarne Ingvar Sven
       

Sista hålet, sista bollen för denna gången

Pelle Bergs Minnespris 2006 

Resultat
1.  Bertil Nolfalk/ PO Salomonsson : 30 poäng

2.  Peter Lindeborg /Tomas Buskhagen

3.  Bjarne Gustaf /Jahn Ekman

4.  Ingvar Wiberg/Peter Hagberg

5.  Sven Johansson/Lars Olof Dahlberg

Överdomare: Sune Andreasson

Pelle Bergs Minnespris