2012 - ett händelserikt år!

 

När jag summerar året 2012 och vad jag var involverad i, visar det sig att det hände en del.

 

 JANUARI: AB Västanfors Industrier

 
På plats i Fagersta hos Västanfors på uppställningsplatsen för takstolar.   De "fyra" som tog över verksamheten, Jan Forsberg, Susanne Lervik Haglund, Anders Östling och Jonas Wisell.
 

Året inleddes med att mitt uppdrag i Fagersta för Llentab-koncernen avslutades. Det innebar en s.k. MBO, dvs. ”Management Buy Out”. Fyra i den tidigare ledningsgruppen köpte ut företaget och tog över verksamheten. Uppdraget hade varit mycket intressant och spännande. När den nya ägarkonstellationen fanns på plats, blev jag tillfrågad, att ta hand om uppgiften som styrelseordförande.

Trots det långa köravståndet mellan Pixbo och Fagersta bestämde jag mig för att tacka ja. Under de tre månader vi samarbetat i ”projektet”, hade vi funnit varandra på ett fint sätt, varför det kändes naturligt att fortsätta samarbetet.

 

 

 

Uppdraget som fotograf

Inför 2012 hade en överenskommelse träffats med Svenska Cykelförbundet att jag skulle ta mig an fyra tunga tävlingsuppdrag. Det handlade om VM i Cyclocross i Belgien, OS i London, VM i mountainbike i Österrike och VM i landsvägscykling i Holland. Meningen var också att jag skulle bevaka SM i MTB, landsväg och CX.

 

 
 
 
 
28-29 JANUARI: CX_VM i Koksijde, Belgien
Det hela började bra. I slutet av januari reste jag till Belgien och VM-tävlingarna i Koksijde. Tävlingen var helt enorm inför en jättepublik. För de svenska deltagarna handlade det mest om att vara med för att lära. Mitt arbete resulterade bland annat i ett stort reportage i cykeltidningen Kadens!

 

Världsmästerskapen i cyclo-cross i Belgien - en fantasiskt folkfest
 
 
 

Svenska Cykelförbundet

Trots ett stort reformarbete inom SCF fanns det ett starkt missnöje runt om i landet mot i första hand sittande ordförandens roll och sätt att leda förbundet. Efter ett målinriktat lobby-arbete och ett brett stöd i Cykelsverige, var vi några personer, som var beredda att ställa upp på det kommande årsmötet.

Andra veckoslutet i mars var det så dags för årsmötet. Omröstningen slutade med en rösts övervikt och jag  valdes jag till ordförande för en period av två år.

– Ett intensivt arbete började!

 

 

 
 
APRIL_MAJ: Hjärtoperation

Den 11 april kontaktade jag vårdcentralen i Mölnlycke. Det kändes, som jag hade en förkylning eller något liknande, som inte ville ge sig. Klockan tio träffade jag läkaren Dr Robert Eggertsen och förklarade att jag ansåg att jag behövde något stärkande. Efter undersökning med EKG förklarade han att han befarade att jag haft en hjärtinfarkt och han remitterade mig till Mölndals Sjukhus. Klockan tolv samma dag var jag inlagd på MIVA.

Man konstaterade omgående att jag inte haft någon infarkt, men jag skulle undersökas vidare. Härefter följde en kärlkransoperation på Sahlgrenska varvid det fastslogs att jag skulle genomgå en By-Pass-operation. – Det var ett oerhört tufft besked.

Under veckan i väntan på operationen kunde jag samla ihop mig och när det blev dags för operationen den 25 april så var jag mentalt beredd.

Operationen gick bra och en tuff rehab-period började i stort sett direkt. Siktet var inställt på att bli återställt i tid för det kommande fotouppdraget vid OS i London.

Inledningsvis var det en mycket svår period. Men operationssåren läkte bra och kroppen kom tillbaka steg för steg.

– Jag är oerhört tacksam för den insats som vår fantastiska sjukvård gav mig. Både i samband med sjukhusvistelsen och operationen. Och inte minst i eftervården där Hjärtskolan betydde enormt mycket.

.

  
      Hjärtpatienten den 30 april, fem dagar efter ingreppet.
 
Hemma igen den 2 maj Rehab-övningar, här stavgång i Gunneboskogen
 
 
JULI-AUGUSTI: Olympiska Spelen i London
 
 
28 juli, herrarnas linjelopp över 250 km. Start och mål på The Mall i centrala London. Här passeras Buckingham Palace direkt efter start.
 
 
11 augusti, damernas cross-country tävling på den nybyggda banan i Hadleigh Farm inför en storpublik.
 
Pocket Guide Handbok, 320 sidor Press Attaché
 
 
 
 
 
6-9 SEPTEMBER: MTB-VM i Saalfelden Leogang, Österrike
 

 
 
 
 
 
 
15-23 SEPTEMBER: LVG-VM i Limburg, Holland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÅTER