Tidningsurklipp

Öland 2005

Nidingen maj 2008

Nidingen maj 2010

 
 

Naturbilder

 

Nidingen april 2009

Grosshamn 2014

 
 
 
 

Fågelskådaren

 

Ett sedan barnsben dokumenterat intresse för fåglar kan spåras tillbaka till Julen 1955, då boken "Se på fåglar" av Göran Brunius fanns bland julklapparna. Det är en spännande och pedagogisk liten bok som innehåller mycket kunskap och inspiration och den håller än!

 

Vårvintern 1961 var det dags för nästa dimension i fågelskådandet i och med köpet av en Edixa Reflex spegelreflexkamera och ett 600 mm:s teleobjektiv.

I april 1961 föll snön över de häckande tofsviporna på ängarna utmed Kvilleån i Göteborg. Påpassligt tog jag några bilder, som jag sålde till Göteborgs Handels & Sjöfarts-tidning (GHT).

En artikel i tidningen Foto om den engelske fågelfotografen Eric Hosking inspirerade till naturfotografering från gömsle.

Under åren på Praktiska Realskolan i Göteborg sålde jag många bilder till tidningarna GHT, Göteborgs-Posten, GT och Ny Tid.

Nästa fas var tiden i samband med arbetsåren hos Releco i Spanien. Då blev det mycket fokus på den vita storken tillsammans med den kommunale storktillsyningsmannen i Madrid.

En oförglömlig naturupplevelse var ett dygn i ett foto gömsle vid Hornborgasjön och trandansen tillsammans med vännen Tomas Hedberg.

Ett drömmål för fågelintresset och fotograferingen har alltid varit ön Nidingen.

Ett annat är albatrosser.

  

Tidningsurklipp Öland 2005 Nidingen maj 2008 Nidingen maj 2010
  Naturbilder   Nidingen april 2009 Grosshamn 2014